Jdi na obsah Jdi na menu

Prosba o součinnost při nastavení preventivních opatření v mateřské škole

Vážené paní ředitelky,

 

dovolte mně, abych Vám popřál na začátku roku 2021 hodně sil a především pevné zdraví Vám a všem Vašim zaměstnanců. Na základě velmi se zhoršující epidemické situace bychom Vás chtěli po projednání s Krajskou hygienickou stanicí Pardubického kraje a po dnešním projednání s poradním sborem ředitelek mateřských škol požádat o součinnost při nastavení preventivních opatření v mateřských školách, a to z důvodu snahy maximálně možné eliminace rizik, které by mohly v případě objevení nákazy v mateřské škole nastat.

Rádi bychom předcházeli situacím spojeným se zavíráním neúměrného počtu tříd, případným personálním problémům spojeným se zajištěním chodu mateřské školy a v neposlední řadě i nepříjemnému testování malých dětí.

 

Žádáme Vás proto o nastavení a důsledné dodržování těchto pravidel:

1.           Maximálně možné omezení osobního kontaktu zaměstnanců (pedagogických i nepedagogických) mezi sebou. Provoz nastavit tak, aby pokud je to provozně možné nedocházelo ke společnému kontaktu dospělých osob z jednotlivých oddělení, a to ani při obědech, pití kávy apod., protože v těchto momentech dochází k sundání respirátorů.

 

2.           Při kontaktu dospělých osob mezi sebou nosit RESPIRÁTORY FFP2 (účinnost je lepší než u roušek).

 

3.           Nošení RESPITÁRŮ FPP2 u nepedagogických pracovníků neustále (pokud není zcela sám v místnosti).

 

Udržení provozu mateřských škol je velmi důležité. Chápeme, že je však logisticky často obtížné ho zajistit. Z tohoto důvodu jsme velmi zvažovali možnost zkrácení provozu. Zatím ale nechceme k tomuto kroku přistupovat, abychom nekomplikovali rodičům jejich pracovní povinnosti. Z tohoto důvodu bychom chtěli nastavit kompromisní řešení.

 

Pokud z provozních důvodů musíte omezovat provoz spojováním tříd – ráno a odpoledne, je vhodné o tomto spojování v čase od… do… informovat předem rodiče a seznámit je s tím, že v případě, že bude dítě přítomno v tomto uvedeném čase ve spojené třídě, je nutné, aby z důvodu zamezení případného přenosu nákazy na děti a personál z jiné třídy, mělo nasazenou roušku, pedagogové budou mít v tomto časovém rozmezí nasazené respirátory. Prosím o citlivé vysvětlení situace rodičům, že cílem tohoto opatření je udržet v případě prokázání nákazy co největší počet otevřených tříd a udržení maximálního rozsahu provozu. Pokud nebudou mít pro toto pochopení, výrazně se zvýší riziko nuceného zkracování provozní doby nebo by mohlo nastat i uzavření celého provozu (při daných podmínkách hygienou a na základě rozhodnutí KHS).

Pro případné doplnění personálu do mateřských škol jsme oslovili opět základní školy a Domy dětí a mládeže, zda mohou v případě potřeby nabídnout své zaměstnance do mateřských škol. Jakmile budeme mít seznam zpracovaný, pošleme Vám ho mailem. Informace o určené škole pro děti Vašich zaměstnanců ve věku do deseti let jste již obdržely od I. Liedermanové.

 

Podařilo se nám zajistit respirátory FFP2, každá mateřská škola na každého pracovníka obdrží v příštím týdnu 3 ks respirátorů z prostředků města. Pro pořízení dalších potřebných respirátorů zapojte, prosím, provozní prostředky nebo rezervní fond. V příloze Vás zasíláme seznam kontaktů na ověřené dodavatele z odd. krizového řízení. Firmy můžete oslovit ke zpracování nabídky. Město respirátory objednalo u českého výrobce General Public s.r.o. https://www.generalpublic.cz/.

 

Velmi si vážím Vaší zodpovědnosti a profesionálního přístupu a věřím, že společně zvládneme, co bude v našich silách. Držte se!

 

Jakub Rychtecký

Mgr. Jakub Rychtecký

náměstek primátora
Statutární město Pardubice
telefon: 466 859 505

 

Archiv

Kalendář
březen
2024
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kontakt

Kontakt

MŠ Češkova
Češkova 1985
Pardubice 53002

602 482 425 , 466 303 764

msceskova@seznam.cz

Statistiky

Online: 16
Celkem: 834393
Měsíc: 14833
Den: 607